• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • Mainbody Dark Theme
  • Mainbody Light Theme
  • Layout: 2 Left columns + Mainbody
  • Layout: Mainbody + 2 Right columns

מיקוד והתמדה כדרך להצלחה בעסקים

בחברת Money-Maker  מתקבלות בקשות רבות לעזרה להצלחת עסק הקיים מעט זמן, אנו מופתעים לשמוע אנשים צעירים ושאינם צעירים המבקשים לדעת מדוע העסק שלהם "טרם הצלח".

כחלק מהתהליך של הסיוע שלנו אנו "מתשאלים" את בעלי העסק בניסיון להבין מהי הסיבה לאותה "חוסר הצלחה" ובין האר אנו מבקשים לדעת כמה זמן העסק קיים.

 אנו לא מופתעים לגלות בחלק מן המקרים - כי העסק קיים שנתיים שלוש בלבד וכבר מלווה בפסימיות רבה.

אז במיוחד לכל העסקים הקיימים פחות משלוש שנים ובוודאי לעסקים המצויים בראשית דרכם אנו מבקשים להדגיש מספר נקודות.

נתחיל בברור והמובן מאליו:

לעסק לוקח זמן להצליח, לעסק לוקח זמן לצבור מוניטין, לעסק לוקח זמן לצבור לקוחות חוזרים וכו'.

נמשיך בפחות ידוע ומוכר:

ראשית, תהליך הטמעה של חברה, שירותים וכדומה הינו תהליך לא קצר. הרי  בשוק בו מנסה החברה להתחרותץ קיימים שירותים דומים, קיימות כבר חברות מתחרות, ומה מצפים בעלי החברה החדשה: להפוך להיות בחירה במקום או לצד החברות שכבר קיימות בשוק. זוהי כמובן ציפיה הגיונית ומתקבלת על הדעת אך לזמן - מסתבר - יש את הקצב שלו ושלא תהינה אי הבנות אין קיצורי דרך.

שנית, לחברה עצמה ישנו אומנם קו ראשוני אשר היא פועלת על-פיו, אך מסתבר שגם קו זה הינו קו מחשבה ראשוני. אנו ליווינו ומלווים חברות רבות ומגלים בכל פעם מחדש כי קו המחשבה הראשוני אשר חברות פועלות על פיו משתנה מספר פעמים עד אשר כל החלקים "נכנסים למקום" . חברות מגלות לא אחת על בשרן כי המחירים אינם נכונים, קו המוצרים אינו נכון ולעיתים מתגלה אפילו כי אין הצדקה כלכלית בפועל למה שנראה על הדף מבטיח ורווחי.

שלישית, אם לכל דבר יש את "עקומת הלימוד" שלו הרי שגם לחברה יש את אותה עקומה:  בעלי ומנהלי חברות - כך מסתבר - לומדות בשנים הראשונות איך לנהל את החברה בצורה הנכונה: כוח-אדם שמשתנה בשנים הראשונות אחת לבקרים, נהלי עבודה לא ברורים אשר גורמים לא אחת לאכזבה, ייאוש לבעלי החברה או למנהלי החברה (או לשניהם) ועוד. 

 

אז מה לעשות?

 

הפנימו -  את העובדה כי לזמן יש את הקצב שלו ועל אף כי לא תמיד רואים את 'האור שבקצה המנהרה' סביר להניח כי ישנו אור בקצה, דברו עם  אנשים שהצליחו ותגלו כי הם עברו בדיוק את אותן תחנות בדרך.

זכרו - אין קיצורי דרך. המשפט: "מה שבא בקלות - נעלם בקלות" נכון!.

האמינו - כי תצליחו וסרבו לראות את הכשלונות שבדרך כעיקר אלא כמשהו חשוב ללמוד ממנו מה כן צריך לעשות.

היו אופטימיים - מאחר ושדרך לא הולכת להיות קלה, רתמו את כל כוחות הנפש שלכם (ושל חברים, אוהבים ואנשי שלומכם) וצפו לטוב.

צאו לדרך -  הרבה אנשים שאני מכיר עוסקים במשך שנים בהרהורים על הקושי וכעבור כמה שנים כשהם כבר עייפים הקושי אכן מגיע.

 

 

לחצו כאן על מנת לקרוא את הסיפור ג'וני בממלכת ה'כמעט'

לחצו כאן על מנת לבחור סיפור אחר

לחצו כאן על מנת להזמין הרצאה בנושא 'שיפור השירות - כלים מעשיים'

לחצו כאן על מנת ליצור עמנו קשר לכל עניין אחר

 

 

 

 

 

מילות חיפוש נוספות שלקוחות שלנו מתעניינים בהן:

גיוס כוח-אדם, גיוס כוח אדם, גיוס כח-אדם, גיוס כח אדם, מיון כוח-אדם, מיון כוח אדם, מיון כח-אדם, מיון כח אדם, ליווי כוח-אדם, ליווי כוח אדם, ליווי כח-אדם, ליווי כח אדם, הדרכת כוח-אדם, הדרכת כוח אדם, הדרכת כח-אדם, הדרכת כח אדם, אימון כוח-אדם, אימון כוח-אדם, אימון כוח אדם, אימון כח-אדם, אימון כח אדם, משאבי אנוש


 

 

 

 

 

name
phone
email
 checkboxinfo
 
checkbox1 checkbox3
 
checkbox2 checkbox4